Argintul coloidal: scurt istoric, proprietati si beneficii

Scurt istoric

Argintul coloidal conține particule microscopice de argint, cu dimensiuni mai mici de 10 nm, imposibil de vizualizat cu ochiul liber. Beneficiile argintului sunt cunoscute încă din Antichitate, în special în Egipt, Persia, India și China.

În medicina ayurvedică, argintul coloidal este folosit împotriva inflamațiilor și diferitelor afecțiuni ale ficatului, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene.

Părintele medicinei, Hipocrate scria încă din secolul V despre proprietățile curative ale argintului asupra imunității organismului.

Înainte de apariția penicilinei, în toate spitalele din lume era folosit argintul coloidal cu rol de bactericid. Mai mult decât atât, în timpul celor două războaie mondiale, argintul a fost folosit pentru tratarea infecțiilor răniților.

Cum acționează?

Argintul coloidal poate fi aplicat pe leziuni (uz extern) sau poate fi administrat pe cale orală (uz intern). Ionii de argint sunt eliberați de către particulele de argint atunci când intră în contact cu mediul umed, mai exact cu mucoasa bucală. Administrat oral, argintul coloidal este foarte rapid absorbit de organism și acționează doar asupra agenților patogeni.

Conform specialiștilor, particulele de argint se atașează și pătrund în peretele celular al bacteriilor sau virusurilor și generează modificări structurale în celula acestora.

Proprietățile argintului coloidal

Astăzi, argintul coloidal este utilizat ca supliment alimentar, cunoscut pentru acțiunea sa benefică asupra sistemului imunitar. De asemenea este considerat un antibiotic natural datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antifungice.

Acest produs este foarte eficient în organism pe stomacul gol, pentru persoanele care se simt obosite, dar și pentru persoane cu probleme digestive.

Care sunt beneficiile argintului coloidal?

  • întărește sistemul imunitar (este recomandat și copiilor pentru tratarea virozelor respiratorii, otitei, gripelor și răcelilor)
  • reduce riscul de infecții
  • tratează acneea, arsuri, eczeme, psoriazis
  • are acțiune antioxidantă
  • este remediu pentru alergii și sinuzită - folosit sub formă de spray nazal, argintul coloidal distruge infecțiile sinusurilor.

 

Argintul coloidal este extrem de benefic atât în sezonul rece pentru tratarea virusurilor și întărirea sistemului imunitar, cât și în sezonul cald pentru protecția pielii și revigorarea organismului.

Vezi toate produsele de argint coloidal aici.

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.