Bacania Naturista, partener ARIG (Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten)

 

 

Dacă până acum ați auzit de noi mai mult datorită apei nobile sau a miedului delicios din miere pe care le comercializăm, suntem bucuroși să va anunțăm că începând cu luna decembrie Băcănia Naturistă devenit partener ARIG (Asociația Română pentru Intolerantă la Gluten).

Astfel, toți membrii ARIG pot achiziționa toate produsele fără gluten de pe www.bacanianaturista.ro cu o reducere de 10% din prețul afișat. Reducerea este valabilă exclusiv pentru produsele alimentare fără gluten și va fi aplicată în procesul de finalizare al comenzii de pe site-ul nostru, pe baza codului unic înscris pe cardul de membru ARIG.

 

VEZI AICI PRODUSELE FARA GLUTEN DE PE WWW.BACANIANATURISTA.RO!

 

Cine este ARIG?

 

Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este o asociație non-profit, apolitică și independentă, care își propune promovarea, sprijinirea și creșterea calității vieții persoanelor cu intoleranță la gluten. A fost fondată în 2014 pentru a reprezenta interesele bolnavilor de celiachie şi pentru a contribui la creşterea calităţii vieţii acestora, dar şi pentru a creşte rata de diagnosticare a bolii.

ARIG este susținut de Centrul de Management pentru Boala Celiacă si, începând cu luna septembrie 2017, ARIG a devenit membru cu drepturi depline al Asociației Europene a Societăților de Celiachie (AOECS).

 

Printre obiectivele ARIG se numără:

 

  • toți oamenii și copiii cu boală celiacă să ducă o viață normală și să se poată integra în societate
  • îmbunătățirea accesului  în colectivitate al copiilor celiaci, adeseori  marginalizați din cauza dietei
  • accesul membrilor AGIR la oferta de produse si servicii destinate lor- anual, fiecare membru al asociației va primi un kit care va conține revistele, cataloagele și toate noutățile privind boala. Fiecare nou membru al asociației va primi în plus acces la informații despre primii pași în dietă.
  • educarea si convingerea cât mai multor restaurante să ofere cel puțin un meniu gluten free, oferind consultanță în acest sens.

 

Ce este boala celiacă?

 

Boala celiacă este o afecţiune autoimună, care poate debuta la orice vârstă începând cu perioada copilăriei. Boala este declanşată de ingestia de gluten, iar consumul acestei proteine duce la apariţia de leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul se găseşte în diverse cereale precum grâul, secara şi orzul şi contaminează toate celelalte alimente cu care intră în contact. Boala celiacă este o afecţiune autoimună, care poate debuta la orice vârstă începând cu perioada copilăriei. Boala este declanşată de ingestia de gluten, iar consumul acestei proteine duce la apariţia de leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul se găseşte în diverse cereale precum grâul, secara şi orzul şi contaminează toate celelalte alimente cu care intră în contact.

Astăzi, în ţările europene, 1 din 100 de persoane au boala celiacă. Doar 24% din persoanele cu boala celiacă sunt diagnosticate, iar diagnosticul se pune în urma unui test de sange, urmat de o biopsie intestinală. Pentru că simptomele bolii sunt adesea asociate cu alte patologii (malabsorţia, scăderea în greutate, greaţa, voma, balonarea, diareea cronică, durerile abdominale, anemia, ameţeala, afte bucale, stările de agitaţie, depresia, durerile articulare, erupţiile cutanate). Boala celiacă nediagnosticată la timp este asociată cu declanşarea altor boli autoimune sau cu unele tipuri de cancer, osteoporoză sau malnutriţie severă.

 

Ce produse fără gluten poți cumpăra de pe site-ul nostru?

 

 
Băcănia Naturistă oferă o colecție de biscuiți vegani și crackers fără gluten, cu ingrediente naturale, preparate cu grija și în acord cu necesitățile nutritive ale organismului.

 

 

Biscuiți vegani (fără gluten și fără zahăr rafinat) Băcănia Naturistă sunt realizați având la baza o rețetă originală. Gama conține 6 sortimente diferite, cu lămâie, cafea, roșcove, mirodenii nuci sau arahide.

 

 Ceea ce îi face deosebiți atât că și gust, cat și că aport nutritiv sunt următoarele:

-              conțin ingrediente premium: faină de orez, faină de năut, zahar de cocos, ulei de cocos + ingrediente specifice pentru fiecare sortiment în parte

-              sunt realizați prin măcinare lentă, în moara proprie din lemn, între pietre de măciniș, așa cum se măcinau cerealele în vechime

-              NU conțin zahăr rafinat, gluten, lactoză; NU conțin conservanți, emulgatori, E-uri, coloranți sau substanțe de sinteză.

-              îi puteți găsi în 6 SORTIMENTE inedite și delicioase

-              produsele sunt făcute manual, sunt de post și sunt testate și garantate de  Băcănia Naturistă!

  

 

Crackers vegani fără gluten și fără sare iodată- Băcănia Naturistă:

 

- conțin ingrediente premium: semințe de chia, semințe de cânepă, zahar din cocos, migdale, sare de Himalaya

- sunt realizați prin măcinare lentă, în moara proprie din lemn, între pietre de măciniș, așa cum se măcinau cerealele în vechime

- NU conțin faină; NU conțin zahar rafinat, gluten, lactoza; NU conțin conservanți, emulgatori, E-uri, coloranți sau substanțe de sinteza

- sunt realizați conform principiilor dietei Paleo

VEZI AICI PRODUSELE FARA GLUTEN DE PE WWW.BACANIANATURISTA.RO!

 

Cum beneficiezi de discount-ul de membru ARIG pentru produsele fără gluten de pe www.bacanianaturista.ro?

 

 

Alege produsele dorite din colecția noastră de produse fără gluten și, când ai terminat, dă click pe simbolul " Coș " din partea dreaptă sus a paginii. Din fereastra care apare, alege " Finalizează comanda ", iar in noua pagină care se deschide adaugă in partea dreaptă sus, în câmpul " Discount ", codul unic inscris pe cardul tău de membru ARIG. După ce ai adaugat codul, dă click pe butonul " Apply " si reducerea va fi aplicată pe loc. Continuă în aceeași pagină completarea datelor de livrare și mergi la pasul următor pentru a finaliza comanda ta.

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere