Ce nu știai despre lămâi

 

Știm deja cât de sănătoasă este lămâia pentru organism, și câte beneficii prezintă.

Lămâile sunt antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare. Sucul de lămâie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat. Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide și pectine care întăresc imunitatea și luptă împotriva infecțiilor.

Dar sunt și studii recente care demonstrează noi beneficii ale lămâilor.

Ce nu știai despre lămâi?

Beneficiile neștiute ale acestui fruct miraculos ne sunt dezvăluite de Theresa Cheung în “The Lemon Juice Diet,” copyright 2008.

1. Vindecă acneea

Vitamina C din lămâi ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineața sau aplică suc proaspăt de lămâie pe acnee cu un tampon de vată peste noapte. Spală cu apă a doua zi dimineață.

2. Calmează anxietatea

Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă.

Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficiența angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.

3. Vindecă aftele

Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apă caldă și clătește gura cu această combinație de trei ori pe zi.

4. Scade febra

Se recomandă o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte și miere pentru scăderea febrei.

14. Salvează stomacul

Bea suc de lămâie cu un pahar de apă călduță după fiecare masă. Acidul din lămâie va stimula producerea în stomac a acidului gastric.

6. Vindecă bătăturile

Aplică o felie groasă de 5 mm peste bătături, împachetează și strânge bine zona până a doua zi. 

7. Elimină eczemele

Dacă suferi de infecții ale pielii cum ar fi eczema, o împachetare cu lămâie poate fi vindecătoare. Pune 8 picături de ulei esențial de lămâie în apă caldă (250 ml) și o linguriță de miere. Mierea are și efect antiinflamator și întărește puterea de vindecare a lămâii.

9. Învinge oboseala

Lămâia este ajutorul inestimabil pentru toti cei ce se confruntă cu oboseala cronică. Bea o lămâie stoarsă ori de câte ori te simți prea obosit.

10. Respirație proaspătă

Lămâile te ajuta să ai respirația proaspătă după consumul de alcool, țigări sau diverse alimente condimentate, cum ar fi ceapa și usturoiul.

 

În concluzie, lămâia este extrem de folositoare în casa omului, atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătate. Mai ales acum, într-o perioadă de tranziție la nivel atmosferic, lămâile au puterea de prevenție și de eliminare a bolilor de sezon.

Dacă vrei să te bucuri subtil de beneficiile lămâilor, consumă biscuiți vegani de lămâie, potriviți în orice zi, dar mai ales în această perioadă de post, pentru un plus de energie și vitalitate.

Totodată, nu uita de pasta de dinți naturală, din diverse plante și lămâie, cu efect de înalbire.

 

Surse: sfatulparintilor.ro, “The Lemon Juice Diet, de Theresa Cheung

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere