Cea mai bună apă plată. Ce factori trebuie luați în considerare

Conform unui articol de pe wall-street.ro, România are cel mai mare număr de izvoare de apă plată de calitate din întreaga Europă.

Dar ce înseamnă cu adevărat o apă plată sănătoasă și ce factori trebuie luați în considerare atunci când alegem apa de consum vom afla în acest articol.

Reziduul sec

Din grija pentru sănătate, de fiecare dată când consumăm un aliment este recomandată citirea etichetei. Așadar, atunci când e vorba de apă este bine de luat în considerare cantitatea de săruri conținută, acel reziduu sec care definește calitatea apei.

Mai exact, cantitatea de reziduu sec reprezintă totalitatea sărurilor existente într-un anumit tip de apă. Produsul este încălzit la 180 de grade celsius și se stabilește cantitatea de impurități rămase după acest procedeu. 

"O apă bună (plată) trebuie să conțină sub 500mg/l de reziduu sec”, spune dr. Alexandrescu, președintele Societății Române de Educație Nutrițională din România.

Compoziția chimică

Un factor foarte important de luat în considerare atunci când vrem să alegem cea mai bună apă plată este compoziția chimică.

Pe eticheta fiecărei sticle de apă este menționată cantitatea fiecărui component chimic. Sărurile minerale din apă sunt calciu (Ca), sodiu (Na), potasiu (K), bicarbonatul (HCo3), clorul (Cl), sulfatul (SO4) și azotatul (NO3).

Apa minerală Gorna Bania, izvorâtă din Munții Lyulin (Bulgaria) are un conținut de sodiu adecvat (39,75 mg/l). Apa Gorna Bania este una dintre apele cel mai puțin mineralizate din Europa (153 mg/l).

În plus, nu conține niciun fel de metale grele sau alte elemente care prin acumulare ar putea dăuna organismului uman. Aceste calități o fac potrivită pentru consumul zilnic și poate fi consumată în cantități nelimitate, inclusiv de copii.

O apă plată sănătoasă trebuie să aibă un conținut de calciu cât mai redus pentru că altfel, o cantitate în exces se poate depune în rinichi.

De asemenea, și conținutul de sodiu trebuie să fie redus pentru a nu provoca litiază biliară.

Puritatea apei

Apa îmbuteliată este analizată și testată mai întâi în laborator. Puritatea apei este redată de cantitatea de bacterii sau alte substanțe nocive provenite din îngrășăminte chimice sau deșeuri.

Nitriții (NO2) indică o contaminare cu deșeuri menajere, de aceea trebuie să fie cât mai puțini sau chiar zero. Iar nitrații (NO3), indicatori ai unei contaminări cu îngrășăminte chimice, trebuie să fie de asemenea zero.

Alcalinitatea sau pH-ul apei

Prin noțiunea de pH se înțelege aciditatea sau bazicitatea unei substanțe. Corpul nostru este ușor alcalin. Sângele unui om sănătos are pH-ul de 7,365.

Cantitatea optimă de pH este între 8-9, valori care se găsesc în mod normal în natură. 

De exemplu, apa Aura are un pH uimitor de 8.25 ceea ce o definește ca fiind cea mai bună apă de băut la momentul actual, cu beneficii uimitoare pentru organism. 

Cantitatea de hidrogen, oxigen, argint și aur îi conferă proprietăţi excepţionale şi o transformă într-o apă energetică cu puteri miraculoase.
Apa AUR'A este extrasă din Munții Banatului, sursa Ursoanea, ea vine din inima pământului şi ajunge la suprafaţă filtrată natural prin straturi de nisip, pietriş cu nisip, bolovănişuri, argile şi pământ vegetal.
Acest proces natural îi atribuie proprietăţi unice: pH 8,25, conţinut de coloizi de aur şi argint, absenţa nitriţilor şi nitraţilor, absenţa materiilor organice.

Cea mai bună apă de consum

Așadar, cea mai bună apă de consum este apa alcalină, cu un pH mai mare de 7 și cu un conținut cât mai redus de reziduu sec, nitrați și nitriți.

Băcănia Naturistă vă prezintă două tipuri de apă nobilă, Gorna Bania și Aur'a. Încercați-le și veți fi uimiți de schimbările pozitive din organismul dumneavoastră.

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere