Consumul de băuturi zaharoase - riscuri și boli cronice

Consumul de băuturi zaharoase în exces poate fi foarte periculos pentru organism. În urma unor cercetări din domeniu s-a descoperit că băuturile zaharoase pot provoca demență, Alzeihmer, cancer de colon, diabet, accident vascular cerebral sau boli de inimă.

În acest articol veți afla care sunt riscurile consumului de băuturi zaharoase și de ce sunt atât de dăunătoare sănătății.

Pe termen lung, astfel de băuturi pot duce la inflamații atât în organism, cât și în creier.

Aceste băuturi sunt lipsite de beneficii nutriționale și sunt cauza multor boli cronice. Cei mai mulți profesioniști din domeniul sănătății ar recomanda eliminarea tuturor băuturilor zaharoase din alimentație pentru a promova sănătatea și îmbunătățirea cogniției.”, conform eatthis.com.

Testate pe șobolani, băuturile zaharoase au afectat undele cerebrale și funcția energetică a creierului. 

Totodată, băuturile zaharoase pot fi cauza cancerului de colon.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că dacă bei 100 de ml de suc pe zi, riscul de a dezvolta cancer crește cu 18%. La fiecare 1000 de persoane din studiu, 22 aveau cancer.

Aceasta prespune existența unei legături de cauzabilitate veritabilă între consumul de băuturi zaharoase și dezvoltarea cancerului.”, a spus Dr. Graham Wheeler, un statistician la Cancer Research UK.

Nu este de ignorat nici faptul că băuturile zaharoase provoacă diabet și boli de inimă.

Un aport mare de zahăr supraîncarcă ficatul. Mai precis, ficatul metabolizează zahărul la fel ca alcoolul și transformă carbohidrații din dietă în grăsimi. În timp, acest lucru poate duce la o acumulare mai mare de grăsimi, care se pot transforma în boala ficatului gras, care contribuie la diabet, crescând astfel și riscul de boli de inimă.”, conform doc.ro.

Consumul excesiv de zahăr, în special prin aportul de băuturi cu zahăr, contribuie, de asemenea, la creșterea în greutate, păcălind corpul să oprească sistemul de control al apetitului, deoarece caloriile lichide nu sunt la fel de satisfăcătoare precum caloriile din alimentele solide.

Prin urmare, noi vă recomandăm băuturi cât mai naturale, fără zahăr adăugat, precum miedul. Miedul este o băutură 100% naturală, din miere și apă plată, fără zahăr sau îndulcitori artificiali. Intrați pe site și aflați mai multe despre această băutură miraculoasă, cunoscută ca o licoare a nemuririi.

Surse: doc.ro, eatthis.com, descopera.ro.

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere