Natura in serviciul sanatatii dentare- 3 ingrediente naturale pentru igiena dentara

 

 

Mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor este un aspect esential pentru un organism echilibrat.

Toti folosim o pasta de dinti, insa cati dintre noi stim ca majoritatea produselor de igienta dentara de pe piata contin fluor si alti compusi chimici, cu efecte negative puternice asupra intregului corp. Exista studii care au demonstrat ca flourul afecteaza negativ sanatatea dintilor. In plus, are efecte nocive asupra sistemului osos. Si efectele negative nu se opresc aici.

In plus, produsele chimice folosite in pastele de dinti si apele de gura sunt agresive pentru gingii si smalt. Distrug, pe langa flora de bacterii neprietenoase, si bacteriile bune care mentin echilibrul cavitatii bucale si sustin digestia ce incepe la nivelul gurii.

Articolul de astazi prezinta alternative pentru aceste produse standard de igiena dentara. Alternative naturale, 100% sanatoase, cu efecte benefice asupra sanatatii.

 

CUISOARELE

 

Multi dintre noi am auzit de banalul, dar eficientul remediu natural pentru durerile de dinti- cuisoarele. Insa cuisoarele nu sunt ultile doar pentru calmarea durerilor de dinti, ci au proprietati puternice de ingrijire si echilibrare a florei cavitatii bucale. Prima referinta despre utilizarea cuisoarelor in stomatologie a fost facuta de un dentist arab, Al Gazzar, in secolul al X-lea si facea referire la folosirea cuisoarelor pentru evitatrea mirosurilor neplacute ale gurii si pentru durerile de dinti. Astazi, multumita stiintei, stim ca eugenolul, principalul compus activ din cuisoare, este un analgezic si un antiseptic natural pentru ingrijirea dintilor si gingiilor.

Uleiul de cuisoare lupta impotriva bacteriilor care provoaca infectii ale gingiilor si ajuta la crearea unui biom oral echilibrat. Gura noastra gazduieste peste 700 de tipuri de bacterii- unele benefice, altele daunatoare. Cuisoarele sunt eficiente impotriva bacteriilor daunatoare din gura, care pot provoca diferite complicatii si pot afecta sanatatea intrgului organism.

Ce este interesant este ca aceste bacterii rele de la nivelul gurii pot cobori in artere si pot provoca accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord. Un studiu de specialitate privind sanatatea orala si boala coronariana , publicat in 2016, a evidentiat faptul ca o bacterie comuna, responsabila pentru parodontoza (Porphyromonas gingivalis) e capabila sa invadeze celulele endoteliale si tesuturile arterelor, creand o legatura patogenetrica intre parodontoza si boala coronariana. Sudiile ulterioare au demonstrat eficacitatea uleiului de cuisoare impotriva bacteriei Porphyromonas gingivalis.

 

Beneficiile uleiului de cuisoare pentru sanatatea dintilor si a gingiilor:

  • Reduce inflamatia si iritatiile gingiei datorita proprietatilor sale antiinflamatorii
  • Stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul gurii si mentine astfel sanatatea tesuturilor gingivale
  • Ajuta la remineralizarea dintilor datorita proprietatilor eugenolului, un compus activ prezent in cuisoare, ce lupta impotriva acizilor, responsabili pentru degradarea dintilor
  • Ofera cavitatii bucale un miros placut, dulce, care persista, luptand astfel impotriva mirosurilor neplacute.

 

NEEM

 


 

In trecut, oamenii nu foloseau pasta sau periuta de dinti. Populatia din India folosea ca alternativa naturala neem-ul. Mestecarea regulata a frunzelor de neem a fost, cu secole in urma, cea mai eficienta metoda de a mentine sanatatea cavitatii bucale si a preveni aparitia bolilor gingivale sau a cariilor.

 

Beneficiile frunzelor de neem pentru sanatatea dintilor si gingiilor sunt urmatoarele:

  • Previn si vindeca bolile gingivale
  • Previn aparitia cariilor
  • Au puternic rol antispectic si antiinflamator- elimina bacteriile care provoaca carii si inflamatii gingivale
  • Reduc placa dentara si imbunatatesc sanatatea si imunitatea cavitatii bucale
  • Improspateaza respiratia si combat mirosurile neplacute

 

ALOE VERA

 

 

Aloe Vera este una dintre cele mai folosite plante medicinale la nivel mondial. Este o plantă medicinală populară folosită de mii de ani și apreciată pentru proprietățile sale și virtuțile curative. Sucul de aloe vera aduce numeroase beneficii sănătății și frumuseții. Cele mai frecvente utilizari sunt pentru tratarea pielii sau administrat intern, sub forma de cure. Insa Aloe Vera este si un remediu eficient pentru intretinerea sanatatii gingivale si dentare.

Produsele de igiena dentara ce contin aloe vera ajuta la curatarea optima a dintilor, calmeaza inflamtiile sau iritatiile gingiilor si au efect benefic in lupta impotriva cariilor. Studiile au demonstrat ca pasta si gelul de dinti cu aloe vera depasesc ca eficacitate produsele de ingrijire dentara conventionale. Aloe Vera conține polifenoli (antioxidanți puternici) ce inhibă dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucală. Acești polifenoli, împreună cu alți compuși din Aloe vera, pot ajuta la inhibarea creșterii anumitor bacterii care pot provoca infecții in organism.

Studiile au demonstrat ca Aloe Vera are proprietăți antiseptice, antiinflamatorii, antivirale și antifungice, ajutand astfel al mentinerea in echilibru a florei bucale, tratarea afectiunilor gingiilor si preventia cariilor si inflamatiilor gingivale. 

 >>> Vezi aici sortimentele noastre de Produse Ayurvedice pentru Iginena Dentara cu ingredinte naturale:

 

Pastă de dinți 100% naturală din Cuișoare și Neem

 

Gel igienă dentară 100% natural cu Neem, Cuisoare, Aloe Vera si Babool

VEZI PRODUSUL AICI

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere