Vinul roșu – tratament pentru depresie și anxietate

 

Îți place să te relaxezi cu un pahar de vin roșu după o zi stresantă? Ei bine, nu acorda alcoolului toate meritele. Ci și substanței resveratrol care se găsește în struguri. Datorită conținutului de resveratrol, vinul roșu consumat în cantități moderate, poate fi considerat un tratament pentru depresie și anxietate.

 

Ce reprezintă substanța resveratrol și ce beneficii are pentru organism?

 

Despre resveratrol

 

Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Se găsește în special în strugurii negri, dar și în afine, fructe roșii, fructe de pădure, cacao și arahide.

Iar Băcănia Naturistă vă pune la îndemână mied cu fructe de pădure sau chiar mied cu struguri pentru o stare de bine continuă, departe de depresie și anxietate.

Potrivit Institutului Național de Sănătate din S.U.A., această substanță celebră, cunoscută ca resveratrol, este eliberată din coajă și din semințele strugurilor în timpul procesului de fermentare. Prin urmare, vinul roșu poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este consumat în cantități moderate.

 

Beneficiile resveratrolului

 

De-a lungul timpului, resveratrolul a devenit tot mai cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antiîmbătrânire, dar și pentru faptul că ajută la combaterea mai multor afecțiuni. 

Studiile au demonstrat rolul puternic antioxidant al resveratrolului și efectele pe care le poate produce acesta în organism.

De asemenea, resveratrolul poate să încetinească procesul de îmbătrânire a pielii și să protejeze sănătatea inimii, dar și functiile cognitive.

 

Rolul resveratrolului la nivel neurologic

 

Potrivit unui studiu condus de Universitatea din Buffalo, ultimele cercetări au demonstrat că substanța resveratrol care se găsește în plante, dar și în vinul roșu, prezintă efecte anti-stres deoarece blochează producția unei enzime legată de controlul stresului în creier.

Descoperirile evidențiază modul în care resveratrolul afectează procesele neurologice. Potrivit Asociației de Anxietate și Depresie din America, depresia și tulburările de anxietate afectează 16 respectiv 40 de milioane de persoane din Statele Unite. 

Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sănătății, aproximativ 5% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă, iar pe plan mondial, depresia afectează 322 de milioane de persoane. Altfel spus, aproximativ 4,4% din populația globală se confruntă cu această problemă de sănătate mintală.

 

Resveratrolul are efecte antidepresive

 

În timp ce cercetările au identificat resveratrolul ca având efecte antidepresive, relația substanței cu hormonul de stres corticosteron, este necunoscută. Corticosteronul reglează răspunsul organismului la stres.

Însă prea mult stres poate duce la cantități excesive de hormoni care circulă în creier și, în cele din urmă, la dezvoltarea depresiei sau a altor tulburări mentale. 

În prezent, antidepresivele se concentrează pe funcția serotoninei sau noradrenalinei din creier, dar doar o treime dintre pacienții cu depresie sunt vindecați.

 

În concluzie

 

Deși vinul roșu conține resveratrol, consumul de alcool prezintă diverse riscuri pentru sănătate, inclusiv dependență. Însă, consumat lejer, vinul roșu poate fi considerat un tratament natural pentru despresie și anxietate.

Iar un înlocuitor și mai sănătos al acestuia este vinul vechi din miere – o băutură 100% naturală, din miere și apă de izvor. Ideal pentru energie, voie bună și poftă de viață.  

 

Surse:

https://www.eurekalert.org/news-releases/907821

https://e-psihiatrie.ro/aproximativ-5-din-populatia-romaniei-sufera-de-depresie/

https://www.naturalis.ro/articole/resveratrol-beneficii-importante/ 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9292395/

 

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere