Ce nu știați despre macii de câmp? 7 curiozități despre florile lunii iunie

În fiecare an, câmpurile de maci formează un un tablou sublim al naturii și împodobește întreaga rețea de social media cu frumusețe și grandoare.

Dar ce reprezintă floare de mac mai exact? Iată câteva curiozități despre această minune a naturii care îmbracă luna iunie cu splendoare.

1. Macul de câmp este o plantă erbacee anuală, originală din Turcia și a fost adus în Europa cu aproximativ 4000 de ani în urmă. 

2. Specia de mac numită Papaver somniferum produce semințe comestibile și produce totodată opiul, un drog destul de răspândit. În Antichitate, această specie de mac era folosită ca analgezic și ca drog recreațional.

3. Semințele de maci conțin cantități mici de morfină și de codeină folosite și azi pentru ameliorarea durerilor.

4. De asemenea, semințele de maci sunt bogate în ulei, carbohidrați, calciu și proteine.

5. De-a lungul timpului, macii au fost considerați un simbol al somnului (opiul extras din maci este un sedativ), al păcii și al morții (din cauza culorii roșu aprins).

6. În urma luptelor date în tranșee pe câmpurile Flandrei (nordul Belgiei) în timpul Primului Război Mondial, florile de mac au devenit un simbol pentru comemorarea soldaților care au murit în timpul războiului.

7. Atât romanii cât și grecii considerau macii și un simbol al dragostei. Romanii îi considerau drept vindecători ai rănilor din dragoste, iar grecii îi vedeau ca pe un semn al fertilității, dătători de sănătate și de putere.

Lăsați un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să apară.

Brandurile noastre partenere